Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03 16:39 - Бог знае
Автор: valsodar Категория: История   
Прочетен: 448 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От една страна мнозина, къде искрено, а къде и показно скърбят за кончината на Патриарха. В тон с темата на деня, изказват съболезнования, впечатления, къде ахкат, къде охкат... Аз не съм сред тях. По една проста причина, не забравям и за разлика от Бог не прощавам. Не прощавам престъпления срещу Отечеството, едно от които безспорно е да благославяш тези, които правят всичко по силите си да го разрушат. Да благословиш Борисов, заради който се самозапалваха хора в отчаянието си, е все едно Евтимий Търновски да благослови Султана, че ни е спасил и ни е повел към светлото бъдеще като народ.
image Не знам, какво точно води свещениците като мотив в подобни дела, може би старото църковно правило винаги да се поддаква на властта, независимо от чия страна се проявлява тя, за да може да стрижат наивното си паство. Да се трупат богатства и украшения, да се вдига чувството за собствена значимост и монополизира връзката с Бога. Духовен оператор с гарантиран от Властващите монопол в отплата за колаборация и подчинение. Какво повече им е нужно? Да, за разлика от фарисеите начело, някъде в низините има искрено вярващи, носещи светлина в себе си, но явно те са твърде малко за да разсеят угнетяващият мрак разпрострял се над Патриаршията. Която стои безмълвна и безучастна повече от 30 години, в които се унищожава държава, нация, народ! Явно бъдещето им не е от такова значение, от каквото са приходите от църковните имоти, лъскавите майбаси и тежките ролекси? Бог знае, Бог ще ги накаже! В това е утехата ми. И знанието ми!



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kossef - Съмишленик си, който...
15.03 17:16
Който утвърждава надеждата ми за подем
от високопосветени нравственици от "нископоставените" миряни които болеят за Църквата и не си правят илюзии спрямо лицемерците й /фарисеи/, на които им е даден ключа и не влизат в царството божие, но не дават и на другите да влязат в него... Приветствам те!
цитирай
2. blackpredator - следващият /пловдивски/
15.03 17:37
ще благославя Луцифер..
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей!
15.03 21:13
За да си във властта, на първо място трябва да си патриот!
Да си готов, особено по върховете на властта, да се жертваш за отечеството!
Нашите байганьовци влизат във властта като Бай Ганьо! За облагите , да се възползват за лично обогатяване от нея
Патриот е мръсна дума за тях, даже наричат патриотите патриотари? Демек, истинските патриоти са те!
За пари и България ще продадат!?
цитирай
4. kossef - К сожелению, Блеки,
16.03 16:12
пловдиският Абдулай е гъвкав и /почти/ неуловимо хлъзгав. По време на предишния избор за патриарх бе посетен, скандално спрямо протокола за посещения на църковните "глави", от руския патриарх, с което ни се показа на нас обьiчние кой е за предпочитание... После , след избора на Неофит, Никито сякаш получи задача да се конспирира към Вартоломей, който по начало се опъва на руските бащици. Неофит се поболя, май ала " новичок", с перспектива да не оцелява дълго ежейки се на батюшките... Ето, случи се нова ситуация за избор на патриарх. И ти, Блеки, си в интуиция кого ще изберат. Но новоизбраният не Луцифера ще благославя, а Антихриста от Изток, ай да се обзаложим... Дай, Боже, по-младите клирици, последователи на Неофит за еманципация от Руската, да успеят да разконспирират този заговор от Изток Църквата ни да си остане и остава отвратително васална на Асвабадителката...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7454614
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив